Конференція “Клітинна терапія та тканинна біоінженерія в стоматології”

   17-19 вересня 2015 року чудове місто Одеса відкрило свої двері для науково-практичної конференції з проблем стоматології, що мала назву “Клітинна терапія та тканинна біоінженерія в стоматології”. Такі високоповажні гості, як директор Інституту стоматології НАМН України», проф. С.А. Шнайдер, президент Асоціації стоматологів України, доцент. М.М. Угрин, президент Асоціація лікарів-парадонтологів України, проф. Г.Ф. Білоклицька, головний стоматолог МОЗ України, проф. А.В. Павленко відкривали конференцію вступним словом, наголошуючи про важливість висвітлення питань використання методів клітинної терапії і тканинної інженерії в парадонтології, імплантології та щелепно-лицевій хірургії.
В конференції взяли участь представники стоматологічної громадськості України і світу: керівники клінік, практикуючі лікарі-стоматологи, викладачі і студенти стоматологічних факультетів медичних вишів, представники міжнародних компаній, прес-медіа інформації та спеціалісти стоматологічних видань.

Професор Копчак А.В. виступив з доповіддю на тему: “Біомеханічні аспекти регенерації кісткової тканини”.
Особливу зацікавленість викликали методики застосування плазми збагаченої тромбоцитами PRP (plasma rich in platelites) та плазми збагаченої факторами росту PRGF (plasma rich in growth factors). Ці сучасні методи використання аутогенного матеріалу для прискорення регенеративних процесів та зменшення явищ успішно використовуються у центрі щелепно-лицевої хірургії КОКЛ №1 з 2010 року.

certific AV