Стажування Співробітників Центру В Клініці Університету Сан-Пауло В Рамках Проекту “SMILE UKRAINE”

В рамках проекту “Smile Ukraine” продовжується співпраця Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та Університету Сан-Паулу (м. Бауру, Бразилія). Метою проекту є обмін досвідом щодо комплексного підходу лікування та реабілітації дітей з вродженими вадами щелепно-лицевої ділянки.

Чергова мультидисциплінарна група лікарів з України пройшла стажування  в Центрі «Centrinho», до складу якої увійшли фахівці різних спеціальностей – щелепно-лицеві хірурги дорослого та дитячого віку, ортодонти, логопеди, що надають допомогу пацієнтам з вродженими вадами обличчя. В складі делегації один із співробітників Центру щелепно-лицевої хірургії та стоматології КОКЛ  – Романова Анна Юріївна.

Центр реабілітації пацієнтів з краніо-фаціальними аномаліями «Centrinho» при Університеті Сан-Пауло – це унікальний центр, де допомога надається мультидисциплінарною висококваліфікованою командою (щелепно-лицевих хірургів, пластичних хірургів, ортодонтів, логопедів, генетиків, нейрохірургів, анестезіологів), що супроводжують пацієнта на кожному етапі лікування від народження.

Щодня виконується більше 12-15 оперативних втручань з приводу незрощень губи та піднебіння, велофарингіальної недостатності, дефектів альвеолярного відростка, деформацій щелеп, вторинних деформацій губи та носа; краніо-фаціальних аномалій: краніосиностозів, черепно-лицевих незрощень, синдрому П’єра Робена. Два рази на тиждень проводять клінічні розбори нових випадків за участі мультисциплінарної команди. Два рази на рік  професор Renato Yassutaka Faria Yaedu проводить двотижневий курс  по алгоритмам планування ортогнатичних операцій з розбором клінічних випадків.

Також делегація мала можливість зустрітися з директором центру «Centrinho» Prof. Guilherme Janson та обговорити перспективи подальшої співпраці.