Участь співробітників Центру в 4 Міжнародному симпозіумі цифрових технологій та естетичної стоматології»

29-30 вересня співробітники центру щелепно-лицевої хірургії КОКЛ взяли участь в 4 Міжнародному симпозіумі цифрових технологій та естетичної стоматології «Ортогнатична хірургія: від минулого до майбутнього». Даний захід був присвячений питанням реабілітації пацієнтів з аномаліями і деформаціями, вадами розвитку щелепно-лицевої ділянки, були розглянуті можливості цифрових технологій в плануванні, проведенні ортогнатичних, пластичних та реконструктивно-відновних операцій на обличчі, як заключного етапу формування естетичного вигляду обличчя, а також сучасні протоколи ортодонтичної підготовки до таких оперативних втручань. В рамках симпозіуму була проведена он-лайн трансляція двощелепної ортогнатичної операції на базі Універсальної клініки «Оберіг», з по кроковим розбором клінічного випадку.
Серед спікерів симпозіуму та запрошених експертів – провідні українські і закордоні фахівці з Бразилії та Бельгії в галузі ортогнатичної хірургії, ортодонтії та цифрових технологій. З доповідями виступили фахівці Центру ЩЛХ професор кафедри стоматології Інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця Копчак А.В. (Зміна парадигм в ортогнатичній хірургії при застосуванні цифрових технологій: від формування лікувальної стратегії до її реалізації), та доцент кафедри – Чепурний Ю.В. (Практичні аспекти «цифрової» ортогнатичної хірургії: уникнення помилок та попередження ускладнень)
Завдяки такому інтерактивному формату заходу учасники мали змогу почути доповіді провідних українських та закордонних спеціалістів та обговорити їх в колі експертів, а також представити для обговорення власні клінічні випадки.
Зазначимо, що напрямок ортогнатичної хірургії активно впроваджується в Центрі щелепно-лицевої хірургії та стоматології КОКЛ, кількість таких операцій за останні 2 роки зросла майже в 3 рази. При проведенні таких операцій лікарі Центру дотримуються сучасних цифрових протоколів та використовують методи комп’ютерної 3-D діагностики та комп’ютерної симуляції хірургічних втручань.