Участь співробітників Центру Щелепно-лицевої хірургії і стоматології в Міжнародній конференції зі щелепно-лицевої хірургії «КИЇВ-МАРБУРГ 2021: Нові горизонти в щелепно-лицевій хірургії»

Незважаючи на карантинні обмеження, співробітники Центру щелепно-лицевої хірургії КОКЛ взяли участь в міжнародній науково-практичній конференції зі щелепно-лицевої хірургії «Київ-Марбург 2021. Нові горизонти в щелепно-лицевій хірургії», що відбулася 23-24 квітня 2021 в он-лайн форматі.

В роботі конференції, незважаючи на он-лайн формат, прийняли участь 35 доповідачів з Німеччини, України, Польщі, Австрії, Нідерландів, Бельгії та Словенії. Серед учасників на он-лайн платформі за конференцією спостерігали щелепно-лицеві хірурги не лише з України, а й з Польщі, Німеччини, Індії. Окрім участі в якості слухачів, досвід Центру в доповідях представили професор кафедри стоматології НМУ імені О.О. Богомольця Андрій Копчак, що доповів про « Застосування пацієнтоспецифічних імплантатів при реконструкції нижньої щелепи: За і Проти», а також співробітник Центру, доцент Юрій Чепурний з доповіддю «П’ятирічний досвід застосування пацієнтоспецифічних імплантатів в реконструкції орбіти: чи це остаточне рішення?».

Щодо закордонних колег, то професора Андреас Нефф поділився досвідом лікування захворювань скронево-нижньощелепних суглобів. Група фахівців на чолі з завідувачем кафедрою щелепно-лицевої хірургії та хірургічної стоматології Університетського Медичного центру Амстердаму, доктора медичних наук, професора Тімура Фороузенфарта представили результати своєї роботи в галузі біоінженерії, адресної доставки ліків з використанням ліпосом при лікуванні остеосарком та амелобластом, а також поділилися досвідом щелепно-лицевого протезування. Колеги з Польщі, професор Марцін Козакевич (Університет м. Лодзь), Кшиштоф Довгерд (Універсистет м. Ольштин) представили свої напрацювання в царині черепно-щелепно-лицевої реконструкція у пацієнтів дитячого віку, нових підходів до остеосинтезу виросткових відростків нижньої щелепи.

В ході конференції були організовані дискусійні круглі столи з найактуальніших питань щелепно-лицевої хірургії, в яких активну участь брали фахівці Центру щелепно-лицевої хірургії та стоматології КОКЛ. Також було організовано телеміст між студією в Києві, звідки велась трансляція, Університетом м. Марбург (Німеччина) та Київською обласною клінічною лікарнею. Але основним здобутком конференції став обмін досвідом між представниками наукових шкіл різних регіонів Європи. Безперечно, проведення подібних заходів сприяє подальшому професійному росту лікарів, а також надає підґрунтя для впровадження нових та удосконалення вже існуючих методів лікування.