Візит співробітників Центру ЩЛХ КОКЛ в Унівеситетську Медичну Клініку Вроцлава (Польща)

​З 24 по 26 червня співробітники Центру щелепно-лицевої хірургії та стоматології КОКЛ і Кафедри стоматології НМУ імені О.О. Богомольця професор Андрій Копчак, доцент Юрій Чепурнийта лікар Тетяна Кустрьо на запрошення іноземних колег відвідали Університетську клініку Медичного університету Вроцлава (Wroclaw MedicalUniversity).

​Під час візиту співробітники Центру ознайомилася зі структурою та організацією лікувальної роботи Університетської клініки, ліжкофонд якої становить близько 1600 місць, відвідали відділення інтенсивної терапії та щелепно-лицевої хірургії, анестезіології, побували в операційній. Українські лікарі мали зустріч з завідувачем кафедри щелепно-лицевої хірургії  Медичного університету Вроцлава що розташована на базі багатопрофільної Університетської клініки, професором ГанноюГербер та лікарями відділення. Основними напрямками роботи відділення щелепно-лицевої хірургії у Вроцлаві є лікування аномалій та деформацій кісток лицевого черепу, ортогнатичнахірургія, а також травматологія і лікування поєднаних травм голови та шиї. Таким чином українські та польські фахівці мали надійне підґрунтя для спілкування та співпраці, обумовленеспільними науково-практичними інтересами. В ході зустрічі вдалося обговорити питання співпраці в сфері освітньої і клінічної діяльності, досягти домовленості щодо проведення спільних наукових досліджень та україно-польскої конференції з актуальних питань щелепно-лицевої хірургії.

​Спілкування українських і польських колег відбувалось в теплій доброзичливій атмосферіповного розуміння подальших перспектив співпраці та обміну науковими досягненнями та практичними напрацюваннями, новими методиками діагностики та лікування.