Участь співробітників центру Щелепно-лицевої хірургії та стоматології Київської обласної клінічної лікарні у лекційних програмах виставки «МЕДВІН: ЕкспоСтомат» 17-19 лютого 2016 року

17-19 лютого 2016 року у місті Києві відбулась чергова стоматологічна виставка під егідою «МЕДВІН». Співробітники центру активно долучилися до науково-практичних симпозіумів в рамках цієї виставки.

18 лютого на міжнародному лекторію Навчального центру АСУ імені професора М.Ф. Данилевського під модерацією д.мед.н., професора І.П. Мазур, завідувачем центра Щелепно-лицевої хірургії та стоматології КОКЛ № 1, головним стоматологом Департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації В.А. Рибаком, здійснена доповідь про фатальні наслідки несвоєчасної діагностики та ускладнення при лікуванні стоматологічних хворих.

Доповідач поділився досвідом центру ЩЛХ у лікування ускладнень стоматологічної патології у хворих, що за останні роки були госпіталізовані до КОКЛ № 1. Навів ретельний аналіз причин та помилок при діагностиці гнійно-запальних ускладнень стоматологічного лікування, що призвели до фатальних наслідків у клініці. Поділився своїм баченням по необхідним змінам у системних, організаційних та лікувально-діагностичних заходах для попередження у майбутньому розвитку летальних наслідків при цих ускладненнях. На усі запитання слухачів надав вичерпні відповіді.

17 лютого в рамках симпозіуму «Клінічна пародонтологія – практикуючому лікарю» під егідою Асоціації лікарів-пародонтологів України і компанії Dentsply мав доповідь інший співробітник центру – О.С. Лисенко, асистент кафедри стоматології Інституту післядипломної освіти НМУ імені Богомольця на тему: «Обґрунтування застосування біокерамічного матеріалу в методиці спрямованої тканинної регенерації».

Доповідач зосередив свою увагу на теоретичних і практичних аспектах виготовлення, фізико-хімічних і біологічних властивостях біоактивних керамічних матеріалів для потреб пародонтологічного лікування. Також, були висвітленні етапи проведення клаптевих операцій зі застосуванням принципів спрямованої тканинної регенерації, їх теоретичні основи, показання та протипоказання до такого втручання. Наведені клініко-рентгенологічні результати ефективності подібних операцій при використанні вітчизняної біокерамічної композиції. Серед присутніх слухачів значну кількість займали молоді лікарі-інтерни, що вже проходять навчання на базі центру ЩЛХ та зацікавлені у сучасних тенденціях розвитку пародонтологічного лікування.

У ході заходів доповідачами презентовано значну кількість фотоматеріалів, клінічних випадків і результатів лікування. Слухачами відповідних симпозіумів відмічена висока теоретична та практична підготовка співробітників центру.

1